Tyto webové stránky používají cookies pro lepší uživatelský zážitek. Setrváním na stránkách souhlasíte s jejich použitím. Více informací… ×

[Přeskočit k obsahu]

Představení Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro

Představení Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro

Nemáte dostatek času na úklid? Jste vytížení spoustou práce či jiných povinností, a když se najde chvilka pro vás, nechce se vám ji promarnit úklidem? Tak právě pro vás máme ideální řešení!

Dnes vám představíme chytrý vysavač Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro, který za vás  dokáže perfektně uklidit, a co víc, ušetřit spoustu vašeho drahocenného času.

Čtěte dále a dozvíte se, jaké jsou hlavní parametry tohoto vysavače, co je obsahem balení a jaké jsou jeho funkce. Zjistíte také, v jakých barevných variantách se prodává, jakou má kapacitu baterie a jak se liší oproti minulé generaci. Dále vám poradíme, jak vysavač připojit k aplikaci, abyste jej mohli jednoduše ovládat kdykoli a odkudkoli.

Hlavní parametry

  • Laserová navigace LDS
  • Vysoké sání 3 000 Pa
  • Kapacita baterie 5 200 mAh
  • Ovládání přes aplikaci Xiaomi Home
  • Sonické vibrační mopování ve tvaru „Y“

Obsah balení

V balení se kromě samotného vysavače nachází také nabíjecí stanice, hlavní a boční kartáč, 450ml zásobník na prach s HEPA filtrem, 270ml zásobník na vodu s elektronicky řízenou pumpou a mopovací utěrka z mikrovlákna. Jistě vám udělá radost také nástroj pro snadné odstranění chlupů a vlasů z hlavního kartáče a náhradní boční kartáč i utěrka.

Příslušenství

Design

Vysavač si můžete pořídit ve dvou variantách, a to v černé nebo bílé. Je standardně tvarovaný a celé tělo je v lesklém provedení. Měří 35,3 cm v průměru a vysoký je pouze 9,65 cm. Váha činí 3,6 kg.

Vrchní straně vysavače dominuje víko, které umožňuje snadný přístup k nádobce na prach. Z povrchu vysavače lehce vystupuje hlavička s laserovou navigací a na protější straně jsou umístěny dva ovládací prvky. Jedno tlačítko slouží k zahájení nebo ukončení úklidu, po stisknutí druhého se vysavač vrátí do nabíjecí stanice.

Na spodní straně se nachází hlavní a boční kartáč, a také zde můžete připojit  mopovací podložku. Dále zde naleznete nabíjecí piny, dvě odpružená kola a senzory.

Design

Připojení k aplikaci

Stažení

Aplikaci Xiaomi Home je možné zdarma stáhnout přes Obchod Play a ke stažení je potřeba mít verzi Androidu 4.4 a vyšší, což dnes splňuje drtivá většina všech telefonů s Androidem. Samozřejmě také nesmíme zapomenout na jablíčkáře, kteří si stáhnou aplikaci přes App Store - zde bude potřeba mít verzi iOS 10.0 a vyšší.

Připojení

Pokud už využíváte chytrou domácnost od Xiaomi, máte vyhráno, protože prostředí aplikace již znáte. Pokud ji zatím nemáte, vůbec to nevadí. Vytvořit si účet totiž není nic složitého. Aplikace je sice v angličtině, ale širokou slovní zásobu určitě potřebovat nebudete. Jednoduché ikonky vám pomohou rychle pochopit, co se jimi ovládá a se zbytkem vám pomůže jakýkoli překladač.

Pro spuštění vysavače podržte chvíli zapínací tlačítko. Po přihlášení do aplikace klikněte na ikonku + v pravém horním rohu a zvolte “add device”. Najděte si oddělení “Robot vacuum” a vyhledejte přesně daný typ. Poté chvíli podržte obě dvě tlačítka na vysavači, aby se spustila konfigurace Wi-Fi. Vyberte Wi-Fi, kterou používáte a následně se připojíte na vysavač, který vysílá vlastní Wi-Fi. V posledním kroku uslyšíte výzvu k návratu do aplikace, kde se vysavač sám s aplikací propojí.

Propojení s aplikací není nutné, ale rozhodně velmi užitečné. Vysavač sám o sobě může fungovat, ale nevyužijete tak celý jeho potenciál.

Ovládání přes aplikaci

Díky aplikaci jej můžete ovládat odkudkoliv, kde se připojíte k internetu. Představte si, že jste třeba v práci a rozhodnete se, že chcete vysát a vytřít než přijdete domů. Možná se k vám někdo chystá na návštěvu, nebo prostě chcete jen přijít domů do čistého. Není problém. Stačí zadat příkaz přes aplikaci, a je to. Není to nic složitého. Je to rychlé, pohodlné a spolehlivé. Vysavač od Xiaomi vám ušetří nejen spoustu času, ale také námahy.

Laserová navigace LDS

Chcete uklidit třeba jen v kuchyni? Maličkost. Stačí si v aplikaci vybrat konkrétní místnost a vysavač už se o vše postará. A to díky své navigaci, která využívá rotující laserové čidlo, díky němuž vytváří a ukládá mapy celé vaši domácnosti. Po prvním spuštění si vysavač naskenuje a zapamatuje celou domácnost. Díky tomu pak systematicky a efektivně plánuje svou úklidovou trasu. Velkou výhodou laserové navigace oproti kamerovým navigacím u jiných vysavačů je fakt, že vysavač může bez problémů fungovat i v noci, jelikož ke své orientaci nepotřebuje světlo.

Jak uklízí a jaké má funkce?

Vysavač disponuje hromadou funkcí. Hlavní funkce jsou logicky vysávání a mopování. Můžete si mezi nimi vybrat, avšak je tu i možnost, že vyberete obě činnosti zároveň a vysavač prvně vysaje a poté vše vytře.

Po prvním či druhém vysávání si naskenuje perfektně celou domácnost, kterou následně automaticky rozdělí do místností. Můžete si je pojmenovat podle sebe a poté jej můžete posílat konkrétně do těch místností, které chcete právě uklidit. Také si v aplikaci můžete zadat plánované uklízení. Skrze tuto funkci si pak

můžete vybrat, která místnost bude uklizena první, druhá, atd. Vysavač podporuje více map. Pokud tedy máte vícepodlažní dům či byt, není to problém. Vysavač si plán každého patra zvlášť uloží.

Díky vysoké sací síle 3000 Pa dokáže bez problému vysát cokoliv. Nezastaví ho ani hustší koberec. Pro lepší vyčištění koberce však doporučujeme sací režim “turbo”.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro disponuje hned 4 režimy vysávání, tudíž si můžete nastavit sací výkon podle svých potřeb. Nejslabší režim “silent” lze využít třeba přes noc. Režimy “standart” a “medium” můžete využít, když třeba sledujete TV, nebo si povídáte s rodinou a příliš mnoho hluku by vás obtěžovalo. Nejsilnější režim “turbo” skvěle hodí pro nejintenzivnější úklid.

Samotné mopování má 3 režimy, které ovlivňují, jak moc se utěrka navlhčí. Každý režim využijete podle potřeby a typu podlahy. Při vytírání se vysavač pohybuje ve tvaru písmene Y, čímž je docíleno systematického a důkladného vytření celé plochy podlahy. Disponuje také sonickým vibračním mopováním. Podlahu tedy pořádně drhne a díky tomu vytře daleko lépe než jiné vysavače.

Pokud máte doma místo, kde vysávat ani vytírat nechcete, můžete si nastavit virtuální bariéry. Tuto funkci využijete např. v dětském pokojíčku, kde se válí spousta hraček, nebo třeba v předsíni, kde máte položené boty.

Prahy a podobné zákeřnosti vysavač hravě zvládne, protože dokáže překonat překážky až do 20 mm.

Baterie a výdrž

Ať už máte malý byt či velký dům, tento vysavač vás kapacitou své baterie velmi potěší. Díky 5200mAh baterii zvládne vysávat při standardním módu až 180 min. Zároveň podporuje funkci automatického dobíjení, takže se vždy včas vrátí do nabíjecí stanice, nabije se, a poté dokončí úklid tam, kde skončil.

Jaký je rozdíl oproti minulé generaci Mi Robot Vacuum Mop Pro?

  • Větší sací výkon 3000 Pa
  • Větší kapacita baterie 5200 mAh
  • Lepší mopování – sonické vibrační mopování ve tvaru „Y“
  • Vícepatrové ukládání map

Porovnání

Porovnání

Všechny parametry a funkce

Parametry

  • Rozměry – 35,3 cm x 9,65 cm x 35,3cm
  • Hmotnost – 3,6 kg
  • Laserová navigace LDS
  • 16 chytrých senzorů
  • Objem nádoby na prach – 450 ml
  • Objem nádoby na vodu – 270 ml
  • Sací výkon - 3 000 Pa
  • Baterie – 5200 mAh (typ Li-ion)
  • Výdrž na jedno nabítí – 180 min
  • Maximální rozloha vysávání – 250m2 Výška překážek – 20 mm
  • Hlučnost – 60 až 70 dB
  • HEPA filtr
  • WiFi
  • Kompatibilita s Google Assistant

Funkce

  • Režimy úklidu – vysávání a vytírání
  • Ovládání přes aplikaci Xiaomi Home Automatické dobíjení a obnovení čištění Plánované uklízení
  • Mapování, správa map
  • Vícepatrové ukládání map
  • Virtuální bariéry, zakázané oblasti
  • Elektronická regulace vody
  • Vytírání ve tvaru Y