Tyto webové stránky používají cookies pro lepší uživatelský zážitek. Setrváním na stránkách souhlasíte s jejich použitím. Více informací… ×

[Přeskočit k obsahu]

Hearthstone: Online karetní hra, ke které potřebujete jen mobilní telefon

Hearthstone: Online karetní hra, ke které potřebujete jen mobilní telefon

Esport není spojený jen s nadupanými počítači, ale také s mobilními telefony. U online karetní hry Hearthstone je jedno, jestli máte v ruce myš nebo přejíždíte prstem po displeji. Proto si našla miliony fanoušků po celém světě. Na české scéně patří k nejlepším tým Inside Games, jehož hráči jsou vyzbrojeni telefony Xiaomi.

O co jde v Hearthstone?

Hearthstone vychází z populární fantasy série Warcraft. Princip hry je velmi jednoduchý: Máte balíček 30 karet a snažíte se připravit protivníka o všechny životy. „Hra je krásně jednoduchá na pochopení a i přesto je téměř nemožné v ní dosáhnout bezchybnosti. Pořád je něco, v čem se zlepšovat. Nerozhodují reflexy a rychlé prsty, ale hlavně strategické přemýšlení,“ oceňuje přední český hráč Josef „Jobsad“ Smutný.

Podobně to vidí i jeho kolega z Inside Games Štěpán „Norwis“ Šimek. „Za největší výhodu považuji, že každý hráč začínal na nule. Nikdo nemá lepší předpoklady na to být lepší než vy, na rozdíl od ostatních her nebo klasických sportů, kde to je většinou o postřehu nebo jiných fyzických dovednostech. U Hearthstone vám stačí odhodlání a jít si za svým cílem.“

Norwisova cesta k Hearthstone byla logická. Už jako dítě miloval strategické deskové hry, ale neměl je s kým hrát. „V Hearthstone se můžu poměřovat s hráči z celého světa kdykoliv se mi zachce, abych jim dokázal, že jednou můžu být právě já ten nejlepší z nejlepších.“

Výhodou je také fakt, že Hearthstone můžete hrát kdykoliv a kdekoliv. Stačí vám k tomu mobilní telefon. V případě hráčů Inside Games jde o model Redmi Note 8 Pro.

foto

Turnaje a ligy

V Hearthstone se hraje řada turnajů a lig. Mezi nejprestižnější se řadí oficiální turnaj od Blizzardu Masters Tour, která se koná čtyřikrát do roka. Z neúprosné kvalifikace se na turnaj, který je dotován více než 11 miliony korun, dostane pouze 300 hráčů z celého světa.

Dvacetiletý Jobsad už se na Masters Tour probojoval šestkrát, o rok mladší Norwis třikrát. Oba momentálně usilují o postup na finálový turnaj Mistrovství ČR v mobilních hrách, který se uskuteční od 6. do 8. listopadu v Brně. O titul mistrovský titul si to rozdá 16 hráčů.

Tým Inside Games se zároveň účastní prestižní Hearthstone COOL ligy, ve které se letos probojoval až mezi nejlepší čtyřku.

Průvodce hrou

Hráči Inside Games pro vás zpracovali kompletního průvodce hrou Hearthstone, od samých základů až po pokročilé tipy. Od koho jiného se učit, než od těch nejlepších?

  1. Úvod do Hearthstone
  2. Herní systém a ranked systém
  3. Co je to mulligan?
  4. Herní mechaniky, efekty a schopnosti karet
  5. Herní ekonomika
  6. Jak vytvořit balíček karet